Βραχεία Νοσηλεία

Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας

Η μεγάλη καινοτομία του καρδιολογικού διαγνωστικού κέντρου είναι η λειτουργία της μονάδας βραχείας νοσηλείας (one day clinic). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, όπου σε μια πλήρως εξοπλισμένη μονοκλινη αίθουσα οργανωμένη σε νοσοκομειακά πρότυπα αντιμετωπίζονται επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά, καθημερινά καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας μας.

Για τα επείγοντα περιστατικά δεν απαιτείται ραντεβού.
Υπάρχουν υποδομές και ο απαιτούμενος σύγχρονος εξοπλισμός για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος κάθε ασθενή. Σε συνδυασμό με την ευρύτατη γκάμα φαρμάκων που διαθέτει το φαρμακείο της μονάδας βραχείας νοσηλείας, εξασφαλίζεται ταχεία, ασφαλής και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών όπως άλγος, παραξυσμική κολπική μαρμαρυγή, υπερτασική κρίση.

Ο ασθενής μπορεί να παραμείνει για όσες ώρες χρειάζεται στη μονάδα, όπου εκτός από την κλινική εξέταση και την υπερηχογραφική εκτίμηση, έχουμε την δυνατότητα για συνεχή ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση (monitoring) και πραγματοποίηση test τροπονινης, της σημαντικότερης καρδιολογικής εργαστηριακής εξέτασης. Έτσι επιτυγχάνεται ταχεία εξαγωγή συμπερασμάτων και αποκλείουμε κάθε πιθανό κίνδυνο. Αντιμετωπεται κάθε απειλητική κατάσταση για την υγεία του ασθενούς, δένεται η ενδεδειγμένη υποστήριξη και αγωγή και εάν απαιτείται θα προγραμματιστεί η διακομιδή του σε εφημερεύον δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.

Βασική προτεραιότητα μας αποτελεί η ασφαλής παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και η διασφάλιση της ταχείας διάγνωσης και επίλυσης του οξέος προβλήματος κάθε ασθενούς