Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα ειναι μια απλή, γρήγορη και ανώδυνη εξέταση της δραστηριότητας της καρδιάς. Η εξέταση γίνεται με κατάλληλη συσκευή η οποία καταγράφει σε χαρτί το ηλεκτρικό σήμα που παράγει ο καρδιακός μυς. Με το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορούμε να διαγνώσουμε οξείες (π.χ Οξύ Έμφραγμα του μυοκαρδίου) αλλά και χρόνιες (π.χ Καρδιακές Αρρυθμίες) διαταραχλες που αφορούν τον καρδιακό ρυθμό αλλά και την αρχιτεκτονική της καρδιάς. Επίσης χρησιμοποιείται για τον προληπτικό έλεγχο ατόμων που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Έγχρωμο Triplex Καρδιάς - Αορτής


Το Διαθωρακικό Υπερηχογράφημα είναι μία σφάλεις , εύκολη και ανώδυνη εξέταση που παρέχει στον καρδιολόγο αρκετές πληροφορίες για τη δομή της καρδίας. Η εξέταση διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Μέσω ενός ειδικού μορφοτροπέα λαμβάνονται ειδικές λήψεις των καρδιακών κοιλοτήτων και βαλβίδων. Με το triplex καρδίας υπολογίζουμε τις διαστάσεις των καρδιακών κοιλοτήτων , την κινητικότητα και το πάχος των τοιχωμάτων, την συνολική συστολική απόδοση (κλάσμα εξωθήσεως) όπως επίσης τη λειτουργικότητα και τη μορφολογία των καρδιακών βαλβίδων. Εντοπίζουμε ανευρύσματα και αθηρωματώσεις των μεγάλων αγγείων της καρδίας. Μέσω του Doppler διαγιγνώσκουμε παθολογικές ροές διάμεσου των βαλβίδων και αποκαλύπτονται ελλείμματα του μεσοκολπικου και μεσοκοιλιακου διαφράγματος.

pacemaker-170096019-770x533-1

Έλεγχος Βηματοδωτών - Απινιδωτών

Ο ασθενής που φέρει Βηματοδότη η Απινιδωτή θα πρέπει να παρακολουθείται κάθε 6 μήνες για τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας της συσκευής. ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών προγραμματιστών και διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά

thumb2-red-heart-in-hands-cardiology-doctor-with-a-heart-in-his-hands-cardiologist-doctor

Holter Ρυθμού 24ώρου &
Holter Αρτηριακής ΠίεσηςΆλλες Υπηρεσίες

CHECK
Έλεγχος Αρτηριακής Υπέρτασης
CHECK
Διερεύνηση Επεισοδείων Λιποθυμικών, Συγκοπτικών Επεισοδείων
CHECK
Διάγνωση και παρακολούθηση καρδιακής ανεπάρκειας.
CHECK
Προγραμματισμός Στεφανιογραφίας - Αγγειοπλαστικής ή Εμέβαση BY-PASS (Συνεργασία με καρδιοχειρουργικές κλινικές Αθηνών)
CHECK
Στεφανιαία Νόσος Πρόληψη - Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου
CHECK
Ελεγχος αρρυθμιών , κολπικής Μαρμαρυγής προγραμματισμός για Ηλεκτροφυσιολογικη Μελέτη.
CHECK

Δυσλιπιδαιμία

CHECK

Δοκιμασία Κοπώσεως

CHECK

Προαθλητικός – Προσχολικός Καρδιολογικός Έλεγχος

Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας

Υπηρεσίες